Hjemmelagde kaker i brød maskin: rugbrød

Rye brød, hjemmelaget, viser det seg deilig og velduftende. Den er kjennetegnet ved en svak surhet, som er kjennetegn på denne variasjon.

Rugbrød beholder hoveddelen av de nyttige egenskapene til et levende korn. Den inneholder halvparten av den daglige norm av vitaminer A, E, PP og B-gruppen, så vel som aminosyrer og enzymer, er rikt på jern, magnesium og kalium.

Rugbrød er veldig populært i dietter. Sin vanlige bruk bidrar utvinning av kroppen og tjener som en forebygging av alvorlige sykdommer: hjerte, kreft, diabetes.

Men vi må huske at rugbrød har en høy surhetsgrad. Det er ikke anbefalt å bruke for personer med gastrointestinale sykdommer forbundet med mage hyperacidity.

Rugbrød vanskelig å fordøye selv i en sunn kropp. Derfor preferanse bør gis Blended varianter, som inneholder ikke mindre enn 25% av hvetemel.

Fremstilling av rugbrød har en rekke egenskaper som er forbundet med egenskapene til rugmel baker. Det er helt fraværende gluten. Av denne grunn, lagt til det en viss mengde hvetemel.

På grunn av det store innhold av vannløselige stoffer deigen har en funksjon for å lagre vann. Derfor er det alltid klissete og krever ikke lang batch. mel overskudd vondt å få en god porøs brød. Et viktig trekk ved rug deig - bruk av surdeig i stedet for gjær. Kun med hjelp av kvalitativ test kan oppnås. Den surdeig er forberedt på forhånd av sur melk, kefir eller gjær blandes med en del av melet.

Styrke smaken av rugbrød bidrar til å legge til tørr malt eller kvass. Merk at surdeig virker raskere enn vanlig gjærdeig kan gjære.

Den mest populære er rugbrød "Borodino". Formulering Det hører til den type av eggekrem. Det består av sukker, melasse, krydder og rug malt, som er blandet med mel og brygget med kokende vann.

Følgende er en klassisk oppskrift på rugbrød. Bruke den, kan du bake det hjemme.

Borodinskiy brød

Ingredienser:

For sveising

3 ss. ss malt

2 timer. Skjeen koriander

75 g av grovt rugmel

250 ml varmt vann

For å teste

sveising

150 ml vann

1/4 Art. ss vegetabilsk olje

2 ss. skjeer av sukker

1/2 Art. skjeer salt

1 ss. skje sirup

350 g grovt rugmel

75 g hvetemel 2. klasse

1 ss. gluten skje

1 t. Ts tørrgjær

1, 5, Art. spoon tørr surdeig

malt koriander Hvordan lage brød Borodino:

  1. For sveising er det nødvendig å blande rugmel, malt og koriander. Deretter helle kokende vann og la stå i 2 timer på et lunt sted.
  2. Melasse på forhånd fortynnet i vann. Det kan bli erstattet med syltetøy eller honning. I en container for å sette brød maskin kjølt brygge og tilsett resten av ingrediensene.
  3. For å etablere et program for elting av gjærdeig. For å gjøre deigen er ikke viltvoksende, under eltingen er nødvendig fra tid til annen for å samle hans plast spade med kopp vegger.
  4. Etter blandingen, er det nødvendig for å flate ut deigen spatelen dyppet i vann. Strø med korianderfrø og la stå i 3 timer for fermentering.
  5. installere programmet "kaker", den gjennomsnittlige skorpe. Etter en time 10 min Borodinskiy flavored brød er klar.
Relaterte artikler