Hvordan spise i vinter, ikke å såre - video oppskrifter hjemme

Hvitløk

Hvitløk er ikke for ingenting som heter en naturlig antibiotika. Den inneholder mange nyttige stoffer, det mest verdifulle er de allicin - den viktigste aktive komponent ansvarlig for dets antimikrobielle og antibakterielle egenskaper. Alice Ramsey, en ekspert på ernæring og en talsmann for American Academy of Nutrition and Dietetics, sier at deres forskning har vist at personer som ofte spiser hvitløk og hvitløk krydder, lider langt mindre enn de som utelukker dette produktet fra kostholdet ditt.

"Hvitløk bidrar også til å opprettholde en sunn tarmflora, tømme kroppen for giftstoffer, bakterier og virus," - sa hun. I tillegg anbefaler ernæringseksperter og dietitians spise fersk hvitløk den mest vanlige, men ikke dets analoger i krydder på grunn av sin aktive ingrediensene er mye mer effektive. Og selv om det er dette produktet før arbeid eller viktige møter vil ikke fungere, kan hvitløk legges til salater, sauser, side retter og hovedretter, som er designet for å spise middag!

kyllingsuppe

Hvordan spise i vinter, ikke å såre - video oppskrifter hjemme

Mange siden barndommen bestemor sa at hvis kaldt, for å spise kyllingsuppe. Og de hadde rett! Ernærings bekreftet de helbredende egenskapene til denne retten: det virkelig akselererer utvinning. Varm kyllingsuppe, på grunn av høy konsentrasjon av protein og grønnsaker, metter supervitaminami svekket organ, lindrer hals og bidrar til å hindre dehydrering. Videre, under tilberedning av kyllingbuljong produsert aminosyre som kalles cystein, som er lik et stoff som brukes for å behandle bronkitt. Ja og for seg en varm kyllingsuppe øker kroppstemperaturen og luftveiene, susp slimsekresjon. Her er det en enkel og effektiv vinter rett fra kulden! Fish

Hvordan spise i vinter, ikke å såre - video oppskrifter hjemme

vinteren vår organisme lider av mangel på sollys og vitamin D, som er en av de viktigste "beskyttelse" mot forkjølelse og influensa. Tallrike studier utført av spesialister innen helse og ernæring, fant at personer med normal vitamin D-nivåer lider av luftveisinfeksjoner er mye mindre sannsynlig enn de som ikke gjør det mindre enn normalt. Du kan fikse dette ved hjelp av mat. Inkludere i kosten av matvarer rike på vitamin D, for eksempel ulike typer fisk: laks, rød laks, tunfisk, sardiner, og mange andre. Selvfølgelig, om vinteren til å finne fersk fisk er ikke lett, men selv frosset eller hermetisert form, vil det være svært nyttig.

Surmelk produkter

Hvordan spise i vinter, ikke å såre - video oppskrifter hjemme

Meieriprodukter må være i vinter menyen! De er rike på probiotika og melkesyrebakterier som bidrar til å redusere symptomene på influensa og forkjølelse, og kan beskytte kroppen mot disse sykdommene. Når du velger yoghurt, kefir eller yoghurt ikke glem å se på emballasjen og prioritere produkter som inneholder "levende" og "aktiv" laktokultury. Og enda bedre - til å lage dem selv!

Citrus

Hvordan spise i vinter, ikke å såre - video oppskrifter hjemme

Nærmer nyttår mange forbinder med mandarin duft. Det er disse sesongens frukt er oftest ved vårt bord i den kalde årstiden. De er lyse, velduftende, velsmakende og svært nyttig! Men andre sitrusfrukter i disse egenskapene, de på ingen måte underlegne. Appelsiner, grapefrukt, grapefrukt er også viktige kilder til askorbinsyre. Det deltar i dannelsen av immunsystemet og beskytter kroppen mot forkjølelse. Så sørg for å kjøpe sitrus: ikke redd for vinterkulda med dem! Disse fruktene kan spises fersk, og legge originale salater, sauser og selv varm mat. te te og

Hvordan spise i vinter, ikke å såre - video oppskrifter hjemme

Om vinteren er det ingenting bedre enn en kopp velsmakende og velduftende varm te! Den mest nyttige i kampen mot forkjølelse tror grønn, hvit og oolong te. De inneholder store mengder næringsstoffer - antioksidanter og flavonoider, som gir dem med antivirale egenskaper. Men det er mindre velsmakende og sunt i vinter og et utvalg av te av urter: kamille, lime, rosmarin, salvie og andre. For å unngå infeksjon, kan du også drikke et avkok av rose hofter. Dette er en reell lagerbygning av vitaminer, sporstoffer, organiske syrer, og C-vitamin, så nødvendig for oss i vintersesongen!

Sauerkraut

Hvordan spise i vinter, ikke å såre - video oppskrifter hjemme

Shutterstock

Sauerkraut - en svært velsmakende rett, uten noe som det er vanskelig å forestille seg en vinter meny! Det er verdsatt ikke bare for sin smak, men også fordelen som gir kroppen. Det faktum at under naturlig surdeig for kål en stor mengde vitaminer, spesielt askorbinsyre og probiotika. Disse stoffene beskytte kroppen mot forkjølelse og infeksjonssykdommer. Så hvis du ennå ikke har klart å gjøre vinteren høsting av kål, er det nå - det er tid for dette!