Hvordan koke ris - video oppskrifter hjemme

Det synes som kan være lettere å kokt ris? Kanskje du - en av dem som klarer å koke perfekt ris uavhengig av sted, tallerkener, fat og ris varianter. Men forsøk Cook å skape en enhetlig formel for matlaging ris enige om det faktum at bare erfaring og en rekke eksperimenter for å hjelpe deg å finne din ideelle måten. Det er for mange variabler som er involvert i kokeprosessen.

En rekke av ris - kun en variabel, som vi allerede har sagt før. Forstå egenskapene til ulike varianter forenkler betydelig kokeprosessen. Men fortsatt gjenstår mange spørsmål.

Hvordan koke ris - video oppskrifter hjemme

for å vaske eller ikke å vaske risen før koking?

Sug eller ikke?

Cook i kokende vann eller kald?

med lokket åpent eller lukket?

For å hindre eller forstyrre?

Det er andelene av vann og ris?

Koketiden?

Kanskje disse spørsmålene plaget meg bare, men hvis det er noe du er interessert, så jeg skynder meg å dele sine funn.

Jeg må si at av alle lese og "fordøyd" informasjon, valgte jeg bare den som henviser til eller direkte påvirke prosessen med matlaging ris. Bak var de fakta vedrørende de gunstige eller ikke er fordelaktig ernæringsmessige egenskaper av ris, vedlikehold eller fjerning.

1 Figur skyllet

Som grunnlag forbruker vi importert ris, deretter for å forbedre utseendet, samt for bevaring under transport ris "glassert". "Glasurering" er å dekke kornblandingen av glukose og talkum i spesielle glasurer tromler. Derfor må man for å vaske risen for å fjerne talkum, som brukes for behandling av ris. Noen ris behandlet stivelse avledet fra korn, og vaskingen i virkeligheten er ikke obligatorisk, men det er bedre å vaske av overskudd av stivelse - dette vil bare øke det endelige resultatet.

Unntak - italiensk Arbor, Nano Vialone, Carnaroli, hvis de brukes for å fremstille risotto.

Hvordan koke ris - video oppskrifter hjemme

Figur 2. suge

Soaking åpner for raskere og mer ensartet matlaging ris. I tillegg gjør soaking du ikke å tenke på to variabler: aldring og tørking. Og han og den andre prosessen påvirkes av fuktighetsinnholdet i ris - ris land, jo mer vann som er nødvendig for fremstillingen. Siden du ofte ikke har denne informasjonen, og deretter soaking ris, får du kvitt unødvendige bekymringer.

3. kaldt eller kokende vann?

Det avhenger av hvilken metode du vil bruke for matlaging ris. Vanligvis, i det kalde vannet ris kokt med lokket lukket. Kokende vann og redusere brannfortsatte å koke risen med lokket lukket på en meget lav varme til vannet er fullstendig absorbert. I kokende vann ris kokt med lokket åpent inntil vannet koker bort, da ilden blir redusert, ris er dekket med et lokk og å fordampe det ved en meget lav varme. Den valgte metode avhenger i stor grad av variasjon av ris og fremstilles retter.

Hvordan koke ris - video oppskrifter hjemme

4. For å hindre eller forstyrre? Til salt eller ikke salt?

Ikke forstyrr og ikke legge salt, hvis du ønsker å lage mat sprø ris ikke risotto eller grøt. Omrøring og salt ødelegge kornstruktur, noe som gjør det mer klebrig.,

5. De deler av vann og ris

Dette kan skrive "doktorgrad" i hundrevis av sider med en haug med formler, beregninger og tabeller. Begrenset til noen få konklusjoner. Andelen en kopp ris til 2 kopper vann er langt fra universell. For fremstilling av sprø ris med et fuktighetsinnhold på 64%, er nødvendig for å 145 g vann 100 g ris med fuktighetsinnhold på 12%. En kopp ris - ca 205 gram, betyr det at det er nødvendig å fremstille en kopp med vann, eller 240 gram. Forutsatt at under fremstillingen av det vann ikke fordamper.

Hvordan koke ris - video oppskrifter hjemme

Så, det kommer an på hvor mye vann fordamper i kokeprosessen, og mesteparten av steketiden.

Det meste av hvite ris varianter fremstilles i 15-20 minutter. Hvis risen var pre-suge, steketiden er redusert nesten to ganger (men dette betyr ikke at det tar to ganger mindre vann, siden det meste av vannet fordamper).

Hvordan koke ris - video oppskrifter hjemme

Vanntapet er avhengig av to komponenter: tettheten til anslags hetten og bredden på kokekaret. Hvis du koker ris i en dyp og smal potten, trenger du mindre vann, og vice versa.

Siden det er umulig å forutsi alle disse komponentene, og deretter gi universelle instrukser er ikke mulig. Derfor er den eneste måten å perfeksjonere ris og ideelle proporsjoner av vann og ris - er en metode for prøving og feiling. Men la meg si at jo mer du koker ris, jo mindre vann du trenger. For eksempel, for fremstilling av langkornet ris skarpe (uten pre-soaking) gjelder følgende "gyldne" regel:

en kopp ris - 1 1/2 kopper vann

2 kopper ris - 2 3/4 kopper vann

3 kopper ris - 3 1/2 kopper vann.

Jeg håper at de ovennevnte tipsene kan hjelpe deg med å forbedre prosessen med matlaging ris, og hver gang for å oppnå gode resultater. Og som en bonus tilbud om å se eksklusive videoen: 3 geniale regler og smuldrete ris vil alltid!