Klassifisering av ris: varianter og arter

  • korn lengde;
  • en metode for behandling;
  • farge.

I sin tur omfatter hvert slag en flerhet av varianter. En og samme variasjon av ris, behandles på forskjellige måter, vil være en annen farge, smak og fremgangsmåten for fremstilling.

Til å begynne med ris korn har den samme struktur for alle grader; under kledningslaget er ren hvit brunaktige korn. Skallet er dekket av et stivt skrog. Dette - paddy riskorn, som i behandlingen forandrer utseende og smak.

Korn type ris er delt inn i 3 typer:

  • Lang,
  • srednezerny,
  • runde.

langkornet ris har en tynn frø avlang til 8 mm lang. Noen ganger hvit og brun. Ved tilberedning av denne type ris absorberer en liten mengde av væske, slik at kornene ikke kleber seg sammen, ikke koke myke og smuldrende oppnådd. Brukes til matlaging ulike retter av orientalsk og europeisk mat. Den dyrkes i Australia, Asia og Amerika.

Figur Srednezerny har en bred og korte fibrer, hvis lengde ikke overskrider 6 mm. De er mindre gjennomsiktig og inneholder mer stivelse enn dlinozerny. Under utarbeidelsen av denne type ris til å absorbere mye væske. Det ferdige produktet er myk og litt holde sammen.

Det kan være både hvit og brun. Egnet for tilberedning paella, risotto, supper og grøt. Srednezerny ris dyrkes i Europa, Asia, Amerika og Australia. Round Rice har runde korn kort lengde på 5 mm. De er nesten ugjennomsiktig og inneholder store mengder stivelse. Under matlaging, absorberer runde korn ris mye vann og mye falle fra hverandre, får en kremet konsistens.

Fra det er forberedt på puddinger, gryteretter, korn og land. Av visse varianter av ris Rund brygget skyld. Den vokser i Ukraina, Russland, Kina, Italia og Japan.

Avhengig av behandlingsmetoden skiller:

  • Brown upolert ris,
  • Hvit polert,
  • parboiled.

Brun ris oppnås ved den minimale behandling paddy korn. Han reddet kli skall, noe som gir ris brun fargetone og en nøtteaktig smak. I utgangspunktet er det dlinozernym og srednezernym. Forbereder upolert ris fra 25 til 40 minutter. og det ikke faller fra hverandre. Ulempen er en liten holdbarhet.

Hvit polert ris - den vanligste typen av frokostblanding. Korn ris er jevn og hvit. Han kan ha en annen form og lengde. Klar i 10-15 min.

Den inneholder mye stivelse, men ikke rik på mineraler og vitaminer. Dette skyldes det faktum at alle de næringsrike kli fjernes under behandlingen konvolutt. Den har en rimelig pris og lengre holdbarhet.

Parboiled ris oppnås ved en spesiell behandling. Den beholder alle fordelene med brun ris. Den har en gyllen farge, som forsvinner etter koking. Koketiden ris er dampet i 20 minutter. Han stikker aldri sammen og beholder sin smak når varme opp mat. Fargen på ris er hvit, beige, gul, rød, lilla og svart. Det finnes varianter av ris er mest populære. Disse inkluderer basmati og jasmin, som har en unik smak. Denne hvite langkornet arter som ikke mister sin form når kokt og rik på næringsstoffer.

Arborio - italiensk Klasse srednezernogo skjema hvit. Når tilberede det blir kremaktig og er godt egnet for fremstilling av risotto og supper.

Red ris dyrket i Frankrike. Den har en sterk nøtteaktig smak og smak.

Black tibetansk Figur har en god smak og høyt proteininnhold.

Figur devzira - en sentral asiatisk variasjon, uten noe som det er umulig å fremstille en ekte usbekisk pilaf. Den har en rosa nyanse, i ferd med å tilberede en litt mørkere og aldri holde sammen.

Thai søt ris har den egenskap limt. Passer for desserter og noen asiatiske retter.